BG FISHAO fans

FISHAO за БГ фенове на играта, забавление, помощ, напътствия и други, )


You are not connected. Please login or register

Сезонни риби

Go down  Съобщение [Страница 1 от 1]

1 Сезонни риби on Съб 1 Сеп 2018 - 21:50

whitekitty

avatar
Рибарче
Рибарче
Хей, дайте да се подсещаме за сезонните риби, че аз вечно ги забравям... <img src=" longdesc="79" /> Случааааайно може да забележа, че нещо е сезонно – чак след като го хвана. Стефи, гледам, че ги следиш. Моля ти се, пускай по един ред за тъпите като мене – да кажеш, че нещо се е събудило. И ако има нещо интересно за него, пак така.
Аз едно южноамериканско нещо-си в задните дворове случайно го хванах, два дена преди да заспи и тогава видях, че е сезонно.
И сребърния шаран не бях забелязала, че е до края на септември.
За рибето-мандарин, което е активно до края на септември, в коментарите на играчите двама души пишат, че се лови най-лесно от платформата, от лявата ѝ страна, в тъмносинята част. Аз днес точно там го хванах с десетина хвърляния, а инак му се мъча от дни. С Кофата обаче го хванах съвсем случайно, от първо мятане, от плажа – пак вляво от кея.

Коментари на играчи има в индекса на рибите на чешкия сайт, в последната колона, където е информацията за цени, размери и подобни. Не за всички риби има коментари. За които има, то си пише: 2 comments, 5 comments и пр. Тоя вътрешен линк води до таблиците с подробната информация за рибите и под тях са коментарите. Те обикновено са кой кога е хванал рибето или колко голямо рибе е хванал. То това не е интересно. Но понякога има и по нещо полезно. Има и корекции на цени, които модераторите никак не бързат да нанесат в официалната информация. За рубиненото конче от острова имаше корекция от близо 500 пари, която я нанесоха след два месеца, а и сега има поне две дребни корекции, които още не са нанесени и цената му всъщност е 748 последно известно, а не 742.

Вижте профила на потребителя

2 Re: Сезонни риби on Сря 26 Сеп 2018 - 22:47

Стефка


Рибарче
Рибарче
Рибите които скоро заспиват и съм ги забелязала са:


- мандаринската на плажа, опитвам се да я хвана с Крум но нещо не успявам и там в тъмносинята зона я няма, дано успея до края на септември, но нямам и много време за упорит риболов, лови се на плажа на хляб от 8 до 17 часа.
- сребърния шаран в двора - на гола кука по всяко време, уж планирам да пробвам с някой мултак но ще видим, иска лилаво шише и часовник
- златна (апач, каквото и да означава) пастърва в двора - лови се на хляб, риба и не помня какво още, малка е може с бамбук и е от 18 до 9 часа
- Арапайма в Рио и Акваяма - лови се най-лесно според моя опит на примамки в Рио (2 пъти я хванах без други екстри като радар или елексир, просто на примамки е само тя и една с 3*, НО подбирам времето Златното Дорадо да спи) от 20 до 11 часа, но аз я ловя след полунощ за да спи другата риба. Ловя я в Рио, защото в акваяма има една есетра 5* на примамки и обикновено там лепвам нея, а на риба има толкоз много риби, че точно пък арапайма може да не докопам.
- Златно дорадо в Рио - лови се на риба и примамки от 5 до 0 часа. И тя е същата хубост като Арапаймата, ловя я на примамки в Рио, като подбирам часът когато арапаймата спи. Като намеря гореща точка в Рио на примамки в подходящо време, задължително я хващам, без да ползвам никакви екстри като радари и елексири.

п.п. ако забележа и друга ще добавя, но добавяйте и вие, че то невъзможно всичко да се следи, преди дни засякох една която е заспала на 15-ти септември а аз съм я проспала Sad
Всички по-горе избровни са до края на месец септември

Вижте профила на потребителя

3 Re: Сезонни риби on Чет 27 Сеп 2018 - 17:25

Стефка


Рибарче
Рибарче
http://prntscr.com/kzg1qg
Тази риба също е сезонна, но не заспива скоро и иска силно влакно, аз хванах една малко над 300 на миналия турнир за есетри, но си беше приключение - не се дава лесно. Понеже съм хващала риба над 700см. се хвърлих смело да я издирвам, но не я хванах на първия ден ......... много трудна риба, събужда се само за 1 час на ден. Ползвах лилав елексир и син радар - доста ме охарчи, но пък ми беше последната от областта, затова реших да я издирвам упорито.

Вижте профила на потребителя

4 Re: Сезонни риби on Чет 4 Окт 2018 - 20:51

Стефка


Рибарче
Рибарче
http://prntscr.com/l28yuo - тази е будна месец октомври
пак проспах една акула в клуба ........... хващала съм я с Васко, чудя се защо не я хващам сега с Тифани, тя била до 30 Септември

Вижте профила на потребителя

5 Re: Сезонни риби on Чет 4 Окт 2018 - 22:22

whitekitty

avatar
Рибарче
Рибарче
Много благодаря. Ще я пробвам. Хващала ли си я вече?
То ся и Рекс ще я изкара на пазара. Трее да гледаме и да я завъдим. Виждам, че и ти я нямаш даже.

Вижте профила на потребителя

6 Re: Сезонни риби on Пет 5 Окт 2018 - 13:11

Стефка


Рибарче
Рибарче
не съм я хващала и той ако не беше ми я предложил Рекс можеше да я проспя - ще видим дали ще се развъди, а хващането помня че се пробвах миналата година, защото не е голяма но не успях да я хвана - те тия аровани, много тежко го дават Wink

Вижте профила на потребителя

7 Re: Сезонни риби on Съб 6 Окт 2018 - 21:48

whitekitty

avatar
Рибарче
Рибарче
Сибирският таймен (хучо таймен) в задния двор е също до края на октомври (може би – има колебливо плюсче до датата). И също кльопа риба. Четири звезди е, ама лани един от нашия клуб ми извади душата за мидички, че го беше погнал, ма така и не го хвана.
Днес повече от два часа хвърлях на лилаво шише за платинената арована и тоя таймен – ни една петзвездна рибка не фанах. Само дето опрасках един тон стръв за черни боклучета. Тия лилави шишета са пълна мистификация за мене. То, ако ще хвърлям пет часа, аз и без шише ще докопам все някакво петзвездно. Тия дни има състезания за петзвездни, ще пробвам пак, ма ми се види умрела работа тая с шишето.

Вижте профила на потребителя

8 Re: Сезонни риби on Нед 28 Окт 2018 - 17:07

Стефка


Рибарче
Рибарче
http://prntscr.com/lbg454 хелоуинската рибка в Сибир се събуди днес Smile

Вижте профила на потребителя

9 Re: Сезонни риби on Вто 30 Окт 2018 - 12:48

whitekitty

avatar
Рибарче
Рибарче
Благодаря  Хванах я на Кофата днес за десет минути. dirol  С часовник и лилаво шише. Ти хвана ли я на целия футболен отбор вече?

Вижте профила на потребителя

10 Re: Сезонни риби on Чет 1 Ное 2018 - 3:23

Стефка


Рибарче
Рибарче
хаха не съм, но аз не се и пробвам Smile отбора няма риба

Вижте профила на потребителя

11 Re: Сезонни риби on Съб 1 Дек 2018 - 18:24

Стефка


Рибарче
Рибарче
Yellow-Tail Arowana от двора, от 1.12 до 30.04 - като всички аровани на риба и инсекти Smile

Вижте профила на потребителя

12 Re: Сезонни риби on Нед 16 Дек 2018 - 17:45

Стефка


Рибарче
Рибарче
http://prntscr.com/lvoeta
скоро заспива в края на Декември - сега е момента, тъкмо има турнир за есетри

Вижте профила на потребителя

13 Re: Сезонни риби on Чет 17 Яну 2019 - 20:21

Стефка


Рибарче
Рибарче
Ето две сезонни риби които си хванах, едната, вчера, а другата днес Smile
http://prntscr.com/m8ku26
http://prntscr.com/m8kudv

нова цел:

http://prntscr.com/m8mnhb
http://prntscr.com/m9dizf


акулската глава падна, дано не забравя другата до края на март Wink
http://prntscr.com/m9phl0

Вижте профила на потребителя

Sponsored content


Върнете се в началото  Съобщение [Страница 1 от 1]

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите