BG FISHAO fans

FISHAO за БГ фенове на играта, забавление, помощ, напътствия и други, )


You are not connected. Please login or register

Черен морски дявол (Humpback Anglerfish)

Go down  Съобщение [Страница 1 от 1]

whitekitty

avatar
Рибарче
Рибарче

В дълбините на световния океан, където температурите са близо до нулата, където слънчевата светлина не прониква, налягането на водата е чудовищно, а храната е рядкост, обитават същества сякаш излезли от някой кошмар.

Това е групата на морските дяволи, в която има 160 вида в 11 семейства. Те привличат плячката си с биолуминесцентна примамка. Но това, по което се различават значително от всички други риби е, че някои видове от тях показват екстремен полов диморфизъм - има огромна разлика между мъжките и женските, като първите са деградирали до жалки придатъци на самките.Женски черен морски дявол Melanocetus johnsonii с мъжки, прикрепен към корема й

При много от видовете морски дяволи, мъжкият захапва кожата на женската и никога повече не се отделя като претърпява забележителна трансформация. В замяна на храна и безплатен превоз, той се превръща в нещо не повече от репродуктивен орган, доставящ сперматозоиди при размножителния период, постоянно зависим от нея за постъплението на хранителни вещества, а тя се превръща в нещо като хермафродит.

В случая с черните морски дяволи, мъжкият се хваща за женската със зъбите си и след като свърши осеменяването, продължава да търси друга женска.

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото  Съобщение [Страница 1 от 1]

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите