BG FISHAO fans

FISHAO за БГ фенове на играта, забавление, помощ, напътствия и други, )


You are not connected. Please login or register

Рекс - рибовъдът в задния ви двор

Go down  Съобщение [Страница 1 от 1]

whitekitty

avatar
Рибарче
Рибарче
Въпросът кога се сменят офертите на Рекс се оказа костелив орех. Никой не знаеше отговора и се заех да го проуча. Резултатът е много странен. При приятеля ми от Франция, както и в профила на сина ми, който е нагласен на Австралия / Сидни, офертите на Рекс се сменят в 00:00 местно време – с промяната на пазарните цени и излизането на новите дневни задачи. При мен – и не знам дали това важи за цялата зона България / София – новите оферти се появяват в 01:00 местно време. Проверих го хиляда пъти. Много чудновато, не е свързано с нищо – нито със започването на нов ден по UTC, както е с Хърб и Бен, нито със започването на нов ден по наше време, както е с пазара и дневните задачи.

Това, което е много важно да знаете за Рекс, обаче, е: той наистина се учи, както твърди!
При риби с под 30% вероятност за успешно развъждане, тази вероятност се покачва с 1% при всеки неуспешен опит. Докато достигнат 30%.


В нашия клуб, където са все опитни играчи, никой не го беше забелязал, макар че това нововъведение е от август, 2015 година.
От стратегическа гледна точка, това означава, че е по-добре да се приемат оферти за трудни риби винаги, когато се появят. Така им повишавате шанса за успешно развъждане, изплащайки разсрочено – през по-големи интервали и по-безболезнено – сумата, която и без това ще платите. Например, ако оставите за накрая легендарната Devil’s Hole Pupfish (вид лъчеперка – Cyprinodon diabolis), която струва 9000 банкноти и е с 1% шанс, ще трябва да правите куп поредни опити и да платите куп пари почти наведнъж. Ако приемате офертата от време на време, когато ви се появи и можете да отделите подобна сума (вместо да си купувате декорации и фасони), шансът ще се покачва постепенно – и дори да ви остане последна риба, тя вече ще е с доста висока вероятност за успешно развъждане. На един клип за раждането и хващането на тази рибка в YouTube видях 16% на информационния прозорец.
Стратегията да се развъждат само лесните риби и да се оставят трудните за накрая може да ви излезе много солена в крайна сметка. Няма за какво да се бърза да се развъдят 50 риби в задния двор, защото второто условие за отключване на Пиратската пещера е значка за Изгубената долина I – което си е векове. Аз, лично, отбягвам рибите с 30% - 50% шанс – хем е малко, хем не се повишава при неуспех. Освен ако не са много евтини, де. Пробвам всичко друго, което мога да платя в момента.

Желая ви късмет и успех!
Kotka

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото  Съобщение [Страница 1 от 1]

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите