BG FISHAO fans

FISHAO за БГ фенове на играта, забавление, помощ, напътствия и други, )


You are not connected. Please login or register

цените на рибите и мебелите?

Go down  Съобщение [Страница 1 от 1]

1 цените на рибите и мебелите? on Чет 24 Авг 2017 - 10:21

Стефка


Рибарче
Рибарче
Къде да намеря списък с максималната цена на рибите?

А също и списък с цените на мебелите, за да не се прецаквам когато търгувам с други играчи

Вижте профила на потребителя

whitekitty

avatar
Рибарче
Рибарче
По първия въпрос
Най-добрият справочник за рибите е фиш-индексът на сайта Fishao.cz, който е в два варианта – на английски и на чешки. Лесно се преминава от единия към другия – горе, на шапката, има английско и чешко знаме и просто се цъка на нужното. Не е страшно, ако не знаеш ни чешки, ни английски – то са предимно цифрички и имена, които от играта се понаучават. Като се ориентираш веднъж кое какво е, после няма проблем. Добре е играта да ти е на съответния език – чешки или английски – та като си на пазара и се разправяш с Джон, да имаш в индекса за справка същото азбучно подреждане. Линк за този индекс има в темата ТАБЛОТО С РИБИТЕ.
В първата колона има картинка на рибата, име и брой звездички. Втората колона е районът, в който се лови. Третата колона е стръвта, която яде. Четвъртата колона е период, когато може да се хване – там са отбелязани сезонните риби и тези с часови диапазон. Има и една кутийка (Unlocked), в която да си маркира човек с чавчица кои риби са му  отключени (ако трябва да се отключват – като например рибите на Щастливия сал, във фабриката за мебели или в клубните басейни) – за да може да си пуска филтър за тях. Където има странна цифричка (3300 kb) – това са клубни риби и е отбелязан броят клубни точки, които трябва да има клубът, за да му се отключи рибата. За плодовете тепърва трябва да питам. Последната колона е най-интересна: в нея са максималните цени, максималните цени на лъскавите рибки от вида (техните цени са винаги утроена пазарна цена), максималният размер. Има коментари тук-там, които понякога са много полезни. Аз така научих, че една риба от Езерната област (Stone Loach) е непосилна като задачка, защото всички риби там кълват на насекоми и трябва да нахраниш цялото езеро, преди да хванеш три такива рибки; а насекомите са скъпи, следователно задачка – отписана.
Има и една кутийка за отбелязване с чавчица на рибите, които си е хванал човек. После ще напиша за евентуалното ѝ приложение.
Най-ценното на този индекс са филтрите. Над списъка с риби има копченце за филтри (Apply filter), което отваря прозореца с филтри. В колоните за зона (Area) и стръв (Bait) е маркирано всичко (All) – по дефолт. Ако искаш да си търсиш определени риби – в дадена зона и ядящи определена стръв, трябва първо да изчистиш маркировката, като цъкнеш на None (нищо) над колоната; после си маркираш ти зоната – Томбани, да речем, и стръвта, която искаш да използваш – тесто и зарзават, да речем. Слизаш най-долу на прозореца с филтрите и цъкаш едно такова копченце: >>>. Изчакваш да се презареди и получаваш само рибите в Томбани, които ядат тесто и зарзават. Можеш да си изолираш риби по брой звездички – има едно поле със звездички – риби до три звезди в Томбани, които ядат тесто. Можеш да си изолираш риби и по размер – попълваш максималния размер в съответното поле – риби до 1м, до три звезди, в Томбани, да ядат тесто. И така, с филтрите, си проверяваш какво можеш да наловиш с наличните си ресурси в дадено място, да го сравниш с друго място и да вземеш информирано решение какво да правиш, като отчетеш и пазарните цени. Може да се търсят риби и по име. Например, в полето за име пишеш Catfish или Shark, каквото ти трябва – пускаш филтъра и получаваш всички котки, акули или каквото там си търсиш. Това е полезно при събитията и турнирите. „Наловете колкото се може повече акули“ – пускаш търсачката и получаваш информация за всички акули в играта: къде са, колко са големи, какво ядат, колко звезди са. Така решаваш кои са ти най-лесни и евтини за трупане на бройка. Ако ти трябва размер (най-голямата нам-ква си риба) – кои са най-едри от достъпните за тебе. Ей-такива ми ти ползи от филтрите.
Филтърът за хващани вече риби го използваме НАОБРАТНО. Маркираш с чавка кутийката Caught на всички риби, които НЕ си хващала досега. В третата колона на филтрите – Others (Други) – има филтър Hide caught (Скрий хванатите). Като го маркираш и го пуснеш, в списъка ти остават само рибите, които си хващала досега. Когато си на пазара и се разправяш с Джон, по-лесно е да следиш списък със сто и кусур-двеста и кусур риби, отколкото списък с петстотин и кусур риби. Когато си хванеш нова риба, трябва да ѝ махнеш чавчицата от кутийката, за да ти излиза после в пазарския списък. В тази колонка има и допълнителни филтри за отключените риби, за сезонни риби, за риби с часови диапазон, както и няколко други, които не са толкова важни – постепенно ще се ориентираш как да ги използваш най-ефективно.
Това, което не знам, е дали можеш да оперираш с маркировката на риби и тя да ти се запазва, ако не си регистриран потребител на сайта. Инак, индекса можеш да си го отваряш и използваш и като гост. Гледам, че като премина в чешкия вариант, ме поздравява като ГОСТ, обаче маркировката на рибите ми стои. Регистрацията в сайта отнема време, защото администраторът лично одобрява подадените заявки за регистрация и трябва да изчакаш (понякога няколко дена) да получиш писмо на електронна поща, че ти се дава достъп. После пък прави странни въртели с паролата. Найки успя да се регистрира след няколко опита и подаване на нови заявки, с ново име и парола. Аз и така не успях, та накрая един съклубник ми направи регистрация и просто ми даде името и паролата. Във всеки случай, в крайна сметка става.

По втория въпрос
Василий всеки ден предлага различен процент от цената на предметите, които купува. Процентът се променя в 00:00 UTC, когато се мести Хърб – не се кълна, но мисля, че е така, защото имам един бразилски приятел (в тяхната времева зона смяната е по прилично време, не като тук в 3 през нощта), който ми праща съобщения за Хърб, Бен и Василий накуп. Най-високата известна цена е 76%. В официалните форуми на играта има страница за процента в момента. Линк за тази страница има в темата "Колко % дава днес Василий".
Не знам колко редовно я поддържат – темите за местонахождението на Хърб и за топенето в Сибири изобщо не се осъвременяват редовно.
Съветът, който ми дадоха ветераните, е да си проверявам сама процента с Проста въдица. Човек обикновено има проста въдица, щото час по час му ги дават като награди и печалби. В магазина Простата въдица е 99 банкноти, речи го сто. Ако Василий ми предложи 64 банкноти, значи днешният процент е 64%. Така може по текущия процент да се ориентираш дали е изгодно да продаваш на Василий или не: помниш, че максимумът е 76% и си правиш сметката.
Мебелите от фабриката не продавай! Виж какво съм написала в темата "Мебелите от фабриката".
За търговията с други играчи работата не е много ясна. Там винаги могат да те прецакат. При всички случаи, цената на редките мебели ще е много по-висока на черния пазар, отколкото при Василий или в официалния ценоразпис в сайта Fishao.wiki. По Простата въдица можем да съдим, че 1 жълтица е 100 банкноти по официален курс; обаче бързоходките, които са 79 жълтици, не са 7900 банкноти, а са 11000 на черния пазар. Така че - явно на плажа важи принципът на търсенето и предлагането. В таблицата за колекциите мебели е отбелязано колко е ценна. Но съветът ми е да разменяш за неща, които нямаш в колекцията си, а не да продаваш - поне докато си получиш значката. Линк за опис на всички мебели в играта, стойността им, цените в магазина и точките, които носят за дома, има в темата "Колекции мебели".
Успех! KotkaПоследната промяна е направена от whitekitty на Съб 26 Авг 2017 - 13:13; мнението е било променяно общо 6 пъти

Вижте профила на потребителя

Admin

avatar
Admin
Стефи , има публикуван линк с максималната изкупна цена на рибките   Тук На сръбски няма за това на английски Wink   За декорациите не можах да намеря цени явно са по договаряне има само точки  които носи за къщата ти . Публикувани са Тук обяснено е как да превръщаш точки в банкноти. Тук  можеш да разбереш всеки ден къде е Хърб .  А Тук можеш да разбереш колко % дава Василий днес .  Успех !
Заключвам темата . Дискусиите в секция форум .

Вижте профила на потребителя http://bgfishao.forumotion.eu

Sponsored content


Върнете се в началото  Съобщение [Страница 1 от 1]

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите