BG FISHAO fans

FISHAO за БГ фенове на играта, забавление, помощ, напътствия и други, )


You are not connected. Please login or register

За състезанията

Go down  Съобщение [Страница 1 от 1]

1 За състезанията on Чет 9 Авг 2018 - 4:41

whitekitty

avatar
Рибарче
Рибарче
Сега съм айляк и почнах да ги следя, тез състезания, та да изкарам и аз някое кайме. Никога няма да се захвана с нещо, дето е повече от 2 – 3 часа, де.
Онзи ден бях първенец по давене на зелени радари, ама само за два часа и половина. Удавих и шишета за точки-опит х2, защото имах много, а установих, че не ми вършат работа за турнира на кораба – там трее х4. Та качих почти цяло ниво – някъде към 70% от 159. И малко сини шишета удавих, че исках да половя за клубния турнир и същевременно да си хвана хубави нови риби в клуба на рибешка стръв. От това състезание може да се вземе малка награда и само със зелени радари, когато е с 50 награди. За по-сериозна награда трее да се давят и други скъпоценности, което не е на далавера, ако нямаш по-комплексна програма.
Някои от тия състезания си имат система – като турнирите. Тия, с „хвани безбройни еди-кви си рибета“ са си трагедия. Когато гониш някакво рибе, то задължително се скрива в дън гори тилилейски и хващаш безбройни по-хубави, но ненужни в момента рибета. Но за тия, с „хвани безбройни еди-колко си звезди рибета“ определено си има чалъм. Снощи хванах цаката на едноцифрените рибета. Те уж са най-прости, но всичко живо в играта, което се е запретнало да лови с каквито и да било свои си цели, всъщност ти е конкуренция. Томбани, на примамки му е цаката. Първо, там слънчаците нямат конкуренция от двуцифрени риби, както на езерата и в Маршвил. Второ, като ловиш на примамки, не търчиш през пет минути за хляб, а си клечиш и мирно си цъкаш. Трето, в Томбани слънчаците (пък и другите риби) носят повече точки-опит – за два часа и половина качих над 30% от ниво 160. От време на време се хващат продълговатите тигри и нилския пръч, които са добре дошли за точки-опит. Тигрите са около 100 точки, почти двойно колкото тризвездните риби по другите места, нилските пръчове са тлъсти и са между 300+ и 400+ точки. Само това налових на примамки – двайсетина пръча и петдесетина продълговати тигъра. Всичко друго беше слънчаци. А в началото, като пробвах плажа и разните езера по малко, сал двуцифрени риби ми се закачаха – от тия, дето ги гониш с часове когато имаш да хванеш три някакви-си за дневните.
Обаче за два часа и половина ми отидоха примамките. Останаха ми двайсетина – от цял склад примамки! Нещо като 500 примамки трябва да съм набухала само там, отделно преди това лових половин час големоуст бибан в планината (естествено, излових сичките пъстърви – и дъгови, и езерни... и сичките сьомги и други трицифрени риби... и цял камион сребристи бодлоперки...). Стефи, друг път си помисли, като решиш да си разчистваш килера от примамки. А слънчаците нямаха никакви претенции за цвят и форма. С голям апетит си хапваха. Един път и от тая напаст да има някаква файда!
Сега се чудя каква може да е програмата за двуцифрените и трицифрените риби...Стефи, ти си им майстор на състезанията, давай акъл за каквото се сетиш.

Вижте профила на потребителя

2 Re: За състезанията on Съб 11 Авг 2018 - 8:21

Стефка


Рибарче
Рибарче
Хитро - не се бях сещала, то не съм и участвала в такова за риби с 1* пък и как ги мразя да ми се лепят малиииии
За риби със 2 и 3* съм играла, пускаш някъде едно синьо шишенце и ловиш, то по закона на Мърфи ако ти иска 2* ловиш 3* и обратното, печелих веднъж малко монети, пак беше за час или два състезание, тегаво е на дългите, онзи ден лових на едно за брой риби (какви да е) много чсове и после не си усещах ръцете ......... но го съчетах с клубната мисия и взех 24 монети, но си е тегаво, като че ли най-много ми допадат за блестящи риби, не е толкова натоварващо, не бързаш да ловиш и без друго не пуска блестящи една след друга, та можеш малко да си разходиш д-то да си направиш кафе да поспиш хахахаха
Определено пуска много по-рядко блестящи по време на такова събитие, отделно елексирите за блестящи по 2 изобщо никаква работа не вършат, пускам елексир за блестящи по 4 без значение къде (последно лових в клуба, но съм ловила и в маршвил и в двора - едно и също е) и ловя без да напускам областта, излишно е да се пускат повече - не помага.

Как пък нямаш примамки? Кофата папая не е ли брал? Аз все още имам 20 хиляди зелени жабки от папята на Васко, кофти че реших да разчистя другите, реших да не ми се мотаят 100 вида примамки в инвентара, а сега си ги купувам по 5 и по 10 жълтици .

За състезание "кой ще хване най-много еди си какви риби" много помага да имаш добри приятели на линия, и когато някой намери мястото където кълве тази риба, да не си лови кротичко и да лъже, че там няма, а да ти каже "ела тук има такава риба" ........ съответно и ти на него, забелязала съм че когато хванеш риба ХХХ в дадена точка, там обикновено има още от нея, така че напипаш ли мястото, може няколко човека да ловят там докато свърши и после да търсят нова точка и който я намери да повика останалите пак да ловят там докато се изчерпи.

Вижте профила на потребителя

3 Re: За състезанията on Чет 20 Сеп 2018 - 18:31

Стефка


Рибарче
Рибарче
Коте туй за риби с 1* не е за мен, пробвах се в томбанито на примамки веднъж ама то не ми кълвеше и го зарязах ....... това за кой ще хване най-много еди си какви риби също е въпрос на късмет, щото като почне такова и тия риби в дън земя потъват - винаги избирам област и стръв където и на която има май-малко други риби като конкуренция, обаче когато реши да не върви и 2 вида риби да има на тази стръв винаги може да ти дава 90% от другия вид риба и да не ти позволи да се класираш. Ввъпроса с най-голяма еди си каква риба също е въпрос на късмет, а аз не съм от късметлиите, само веднъж се класирах на такова в 10-ката, обаче беше рано сутринта и имаше само 100-120 човека на линия, иначе съм нейде на опашката.
Сега малко инфо за тези на които съм се специализирала да се класирам добре
1. за блестящи риби - пускам един елексир х4 и ловя без да напускам мястото (пробвала съм да пусна 2-ро шише, не видях да има ефект - останах си на същата позиция, така че е излишно, освен ако някой не се е нажебил с много елексири, тогава си струва да пусне 1-2 на финала), тези шишета за блестящи х2 не вършат никаква работа, ако имам такива излишни ги мятам със зелените радари да се класирам по-напред.
2. за точки опит - тука още не съм съвсем наясно дали синьо шише или лилаво е по-добре, защото синьото спира рибите с 1* но ловиш предимно 2 и 3* и тук таме 4 и 5, лилавото ти дава повече 4 и 5* обаче ти пуска 1* с тонове ........... който има часовници повече може да ги ползва в комбинация със бустерите които удвояват (учетворяват точките), много помага. Не знам дали случайно, по-скоро не е, но последно като играхме с Весето имах само 4 бустера за точки х2 и на всеки бустер ми пускаше риба 5* и като се има предвид че и точките удвоява, доста добре дръпнах, хем не почнах да го играя в самото начало, защото половин час се чудих дали да играя хахахах
3. за риби 5* - тука се пуснах първо защото извадих късмет да хвана 2 риби 5* в началото без да ползвам екстри и 2-ро защото исках да хвана сребърен шаран преди да заспи, значи за сребърния шаран (то важи за всички риби 5*), комбинация от лилав елексир и часовник, естествено и син радар, ама в двора НЕ, си е 99% гаранция за поне една риба 5*, а съм хващала и 3 броя за 10 мин. по друг случай, после схемата е същата - няма нужда да се хаби нов елексир, седиш си на д-то и си ловиш, ако излезнеш по грешка или те изплюе играта магията вече не действа.
4. за риби 4* - същото като за 5* - един лилав елексир и си седиш на д-то и ловиш
5. за риби 2* и 3* - схемата е същата, само елексира е син а не лилав, хубаво е да огледаш и да подбереш област и стръв, примерно гледаш в коя облас и на каква стръв колко вида риби има с 1*, 2*, 3* и т.н. ако ловиш 3* няма да избереш място където рибите с 2* са повече, щото няма да се класираш добре
Успех на мераклиите да печелят състезания!

Вижте профила на потребителя

4 Re: За състезанията on Пон 1 Окт 2018 - 12:01

vese11


Аджамия рибарче
Аджамия рибарче
И аз да споделяот опит Smile Ако сте решили да влезете в състезание за 5*риби ,най-добре изберете задния двор -има разнообразие и можеш да сменяш стръвта SmileИ определено най-важно след лилавия елексир е да си седите на д-то Smile

Вижте профила на потребителя

5 Re: За състезанията on Сря 21 Ное 2018 - 22:03

whitekitty

avatar
Рибарче
Рибарче
Бива си те с петзвездните риби, Весе! Честити ти цели 8 пирайби!  :clapping

Стефи, имам питанка. Сега, кат си качваш нивото на кордата със солидни суми вече, изчакваш ли състезания за харчене на монети все пак и комбинираш ли сумата за кордата с други харчове – остров, стръв, магийки и подобни? И успяваш ли да докопаш някоя дребна монетка барем?
Аз преди ги дебнех тия състезания само с оглед на голям разход, като въдица плюс, пък ти ги дебнеше по-старателно и трябва да знаеш какво се случва в края на опашката за печалби, а?

Вижте профила на потребителя

6 Re: За състезанията on Чет 22 Ное 2018 - 8:23

Стефка


Рибарче
Рибарче
мхм - следя си ги редовно, но нямам търпение да ги събирам за да взема 2-3-5 или 7 монети, забелязах че трябва да се похарчат някъде към 500 монети за да се доредиш до премия, така че пак си качвам кордата по време на такива състезания с цел да видя накрая класирането но печалба от това не прибирам, като вдигна дървото и кордата на макс, ако имам търпение да събирам може и да откача нещо, но едва ли ......... постоянно имам нужда от екстри от сорта на елексири, радари и часовници, да не говорим че много ми се ловят риби със скъпа стръв и надали ще имам търпение да събирам, харча си редовно Wink
И аз съм много доволна от състезанието - само едно лилаво шише ползвах и добра премия прибрах, освен това цели 3 нови риби хванах, от които едната 5* искряща.
Не са чак толкова много парите за кордата - моята е 1250см още само 2 нива има до максимума, а монетите които харча не стигат за прибиране на печалба, сега се замислям дали да не стискам зъби да вдигна дървото на 4 монети, че вече разходите ми се увеличиха драстично и 3 монети на ден не ми стигат, просто играта не ме харесва и изначало малко полезни екстри ми дава, днес ми даде хубава екстра за първи път този месец, пък той почти свършва, еле по една на месец за кой зъб по-напред, а на мултизавънзаците им сипва почти всеки ден Sad

Вижте профила на потребителя

7 Re: За състезанията on Чет 22 Ное 2018 - 20:49

whitekitty

avatar
Рибарче
Рибарче
Ма не е 500 бре, булка. Зависи от модела на състезанието. На днешното състезание за харчене на монети долната граница беше скромните 224 жълтици, което е точно корда 15. Значи все пак, при тия нива на кордата, има смисъл да се дебне подходящо състезание. Трябва да е от модела "дълъг списък наградени (50) – малки награди (под 100 за първо място). Тогава кандидатите за въдица не са много и тия с по-дребните харчове имат шанс. Ако бях събрала и за остров, щях да взема 6-7 монети. А без ич? Понякога на състезание за риби се трепем с часове за толкоз. Пък ти, с тия пари дето ги даваш за корда, щеше сигурно двайсетина монети да добараш.

Както и да е, пуснах си кордата за ниво 15, щото едва ли скоро ще уцеля пак точно тоя модел състезание, а две жълтици са си пакетче червеи, все пак.

За следващата си корда, ако устискаш да сбереш и за дърво, и за остров, направо прилична награда ще си прибереш.

Вижте профила на потребителя

8 Re: За състезанията on Пет 23 Ное 2018 - 1:59

Стефка


Рибарче
Рибарче
няма да устискам, аз пък за сметка на това, че не ги стискам редовно прибирам по 20-тина монети от голяма риба, преди малко дървото го пуснах с едно ниво нагоре, не мога да ги стискам вече - аман от стискане, ако продължавам да се стискам ще требе накрая разхлабително да търся, ще си накупя и шишенца, че днес пак мъжка фризура ми даде тъпата игра Evil or Very Mad

Вижте профила на потребителя

Sponsored content


Върнете се в началото  Съобщение [Страница 1 от 1]

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите