BG FISHAO fans

FISHAO за БГ фенове на играта, забавление, помощ, напътствия и други, )


You are not connected. Please login or register

Текущите състезания

Go down  Съобщение [Страница 1 от 1]

1 Текущите състезания on Нед 5 Ное 2017 - 14:14

whitekitty

avatar
Рибарче
Рибарче
Някои вече понатрупаха опит в текущите състезания и не е зле да го споделяме не само в личните съобщения в играта.
Аз се чудех откъде Стефи знае какви състезания предстоят и колко време точно траят, а то си имало списъче със състезанията за мноооого време напред, така че човек да може да си планира кое му е изгодно и да си го дебне, за да се пусне още в началото.
Ето това копченце:И виждате това:Незнаещите английски се ориентират по картинката – вече знаете основните: за най-голяма риба, за най-много използвани шашми, за най-много похарчени банкноти или жълтици, за най-много събрани плодове, за най-много спечелени турнири, за най-много искрящи рибки, за най-много мидички... Останалите картинки са за определен вид риби - или най-много, или най-голямата такава. После е датата, после времетраенето.
Списъкът е от много страници – за седмици напред.

Състезанията имат дълъг и кратък вариант. Дългите са по около един ден, кратките – по няколко часа или даже минути. Можете да изчакате кратък вариант на някакво състезание, ако не ви се занимава цял ден да пускате радари или да ловите риба. Обаче наградите на кратките състезания са по-малко и са по-малки – понякога са само 10. Виждала съм и 25. А на дългите обикновено са 50 и са от порядъка на стотици жълтици или десетки хиляди банкноти. И наградите не се знаят, докато не започне състезанието и не се появят първите регистрирани – тогава чак виждаме дали са банкноти или монети и дали са много или малко.

Аз в две съм участвала целенасочено. Веднъж ловихме плодчета със Стефи два часа, ама беше с малко награди и за маааалко не се докопахме.

Снощи се пуснах колебливо на това с искрящите рибки (че Хръп пак ме нервира, а и аз направих една простотия) – и спечелих 10 жълтици за утеха, та затова докладвам наблюдения. Имах девет попари за искрящи рибки х2 и три или четири х4. Общо за около три часа, а състезанието беше около 20 часа – дълъг вариант, с 50 награди. Хванах 19 рибки и се класирах на 44. място. Последният беше с 14 рибки, а първият – със 160+. Общо играх около пет часа чисто време. Попара за искрящи рибки х2 дава приблизително 1 рибка на 15 минути, а х4 дава приблизително 2 рибки на 15 минути. Можете да се ориентирате какво ви очаква, ако сте насъбрали такива попари и решите някой ден да ги изхвърлите.
Едно нещо ми е много неясно и ако някой го разплете, моля да сподели. Играчи с еднакъв брой точки заемат различни места в класацията и получават различни награди. Не схващам въз основа на какво. Не се оплаквам, защото бях от толерираните. Когато последният беше с 12 рибки, имаше един с 12 рибки с награда на опашката и шестима с 12 рибки – без награди! Щом си хванах моята дванайсета рибка, веднага прескочих всичките и застанах на 49. място с 3 жълтици – даже и пред оня, дето беше с награда 1 жълтица. После с всяка нова рибка прескачах всички пред мен и излизах най-отгоре на списъка с толкоз рибки... В крайния резултат има още един с 19 рибки, но той е след мен и получава 8 жълтици. На последните места са трима с 14 рибки и получават съответно 4, 3 и 1 жълтица. Що така, къде е тука справедливостта? Пък аз хем съм последната, която хваща дванайсета рибка, хем излизам начело на дванайсеторибниците...
Това е като някаква библейска закономерност: последните ще станат първи... :angel И по азбучен ред не ще да е, щото псевдонимът ми започва с много крайна буква на азбуката. Много ме гризе тая несправедливост, макар че в случая е в моя полза. Ами ако утре имам същия резултат като други петима, а получавам най-малко?

Аха, и още нещо – да си питам. Разбрахме, неофициално, че Стефи и Вени са търчали за плодчета тия дни и са докопали награда. Интересува ме стратегията. Предния път ние със Стефи си налягахме опашките на едно място само. Имаше прелитащи свраки, но не успяха да докопат нищо, поне при мене. Само че изтървахме наградите тогава, макар и за малко. Та, онзи ден, като спечелихте награда, как го играхте – пак ли стационарно, или обикаляхте по сървърите да плячкосвате каквото успеете?

Вижте профила на потребителя

2 Re: Текущите състезания on Пон 6 Ное 2017 - 17:51

Стефка


Рибарче
Рибарче
амииии аз си мислех че всеки е забелязал това копченце, аз там редовно си следя какви състезания предстоят и като има нещо лесно от което мога да изкяра се мятам ..... последно едни лесни риби от плажа, взех 4 монети, малко са, но пък кой ти ги дава, за да ловиш риби с 2 звезди от плажа??? А Вени имаше повече късмет и спечели 7 монети.
За това защо играчи с еднакъв резултат взимат различно мога да отговоря - от лични наблюдения: играч с повече точки, т.е. по-високо ниво взима повече, няма никаква логика на някой мъник дето и без друго му е по-трудно да взима по-малко, обаче е така Smile

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото  Съобщение [Страница 1 от 1]

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите