BG FISHAO fans

FISHAO за БГ фенове на играта, забавление, помощ, напътствия и други, )


You are not connected. Please login or register

намиране на кутията

Go down  Съобщение [Страница 1 от 1]

1 намиране на кутията on Пон 9 Окт 2017 - 10:00

vese11


Аджамия рибарче
Аджамия рибарче
Здравейте Smile Имам нова лична мисия , да намеря кутията Smile Два пъти съм попадала на нея-чисто случайно Smile Кажете как да я намеря съвсем целенасочено ? Very Happy

Вижте профила на потребителя

2 Re: намиране на кутията on Вто 10 Окт 2017 - 15:25

NaikiS

avatar
Рибарче
Рибарче
Здрасти ! Зрасти !
Поразрових се малко в чешкия форум по въпроса . Те са установили , че fishbox-a  най-често пада на плажа. Причината е, че там има на много играчи  ( става въпрос за Český 1 свят )  Според техите наблюдения и изчисления при 65 играчи в областта сандъка пада на 10 минути ( +/- някоя секунда )  При два пъти повече играчи  на 5  минути Smile а при два пъти по малко играчи на 20 минути. Така, че колкото са повече играчите в областта толкова е по-често се появява в нея и по нисък шанса да го вземеш точно ти ( поради високата конкуренция за него ) Респективно при по малък брой играчи се появява по-рядко и шанса да го вземеш ти е по-висок. На коя стратегия ще заложиш си е твой избор Wink Ако не си от късметлите да падне до теб случайно   че трябва да го дебнеш и търсиш Wink  Успех !
Nike

Вижте профила на потребителя

3 Re: намиране на кутията on Вто 10 Окт 2017 - 16:27

whitekitty

avatar
Рибарче
Рибарче
Аз никога не съм хващала таково и не мисля, че някога ще хвана. С моите рефлекси на умряла котка... и по носа да ме удари, пак има да се помайвам, докато някой ми го измъкне. Обаче питах инструктора си по стратегия и тактика – едно франсе, викам му Кротушко. Никът му е МалкаКротушка. Той рече същото, което и Стефи ми каза снощи: натоварен сървър, гъсто населена зона, цял екран. Препоръча Испански 1, плажа, ранната вечер. Той във всичко търси цифри и пресмята. Каза, че е наблюдавал на колко време падат кутиите и си е настроил таймер да го подсеща на три минути да поглежда играта, макар че аз не се сещам какво мога да свърша за три минути и каква е тая работа, дето може да се върши с прекъсвания на всеки три минути, ама – всеки луд с номера си... Колкото е по-гъсто населена зоната, толкоз по-често падали кутиите. Стефи каза над 65 човека, пък аз се чудя ще има ли място в зона с над 65 човека да застана поне на един крак... И било добре да е със стабилна популация, за да може да се изчисли интервалът.
Направило му е впечатление, докато е кибичил с часове, че имената на призьорите се повтарят често. Подозира, че са с бързоходки 2.0 или знаят някакъв трик, дето не му е известен.

И – ето ти зла съдба! И на мене ми излезе такава мисия! Ми ся? Ко праиме?

Мразя натоварените сървъри и зони. Винаги съм се чудила какво правят тия там – нито ловят риба, нито събират мидички, много малко си приказват и много малко търгуват... А те всъщност клечат и дебнат... моята кутия! – блещят се и ми образуват нерви!

Репортаж от бойното поле: 13:30, Чешки 1, около 25 човека
Голяма скука.  :dislike  Не мога на цял екран. Ще пукна така. Трябва поне да си пиша репортажа от време на време.

Не може да се лови риба. Ей ся една кутия падна до мене, ама бях закачила нещо и не можах да помръдна.

Падат на около 15 минути. Значи, може да се лови риба десетина минути след падането (и изтърваването) на кутия. После трябва да се клечи или разхожда. Могат да се събират мидички по време на разходката – яваш-яваш – почти никой не им обръща внимание.

Като ида да хвърля няколко въдици или да се разходя, че да не ме изхвърли играта за бездействие, и като забравя после да се скрия зад клуба или рибния пазар, веднага ме напълзяват покани за приятелство, на които винаги ми е било неудобно да отказвам. Взех да ги складирам. Ще спестя на Стефи и Вени грижата да ме разприятеляват и сприятеляват известно време, като ги приемам една по една, при нужда.
Вече ставам истерична. Като изпиука балончето на чата и се стряскам,  :-[  почвам да се оглеждам за съобщение за кутия...
Какво е код за Щастливия сал?  :dntknw  За какво толкоз може да служи, та някой да иска да го продава или купува? Шашма някаква или...?
Един час. 4 кутии, вече са към 50 човека в зоната. Четирима кандидат-приятели! Въх, че съм секси!  :angel  Кутиите падат доста встрани от центъра. Защо всички се трупат около платформата? Някаква стратегическа позиция, явно. Ама аз хич не го мога – страдам от тежка оклофобия (ужас от тълпи), явно и като е само на ужким – пак. Разхождането ме успокоява, обаче трябва да се надявам, че някоя кутия ще падне точно в ъгъла, където се разхождам – по възможност, скоро!
Мноооооо съм проста!  .  Трееше да си умаля мащаба на екрана! Явно това правят всички. На 50% се вижда почти цялата зона – ако се изтъпаниш в центъра, при платформата. Ахам. Мидичките се виждат доста добре, значи и кутиите трее да се виждат. И от птичи поглед облещените истукани не са чак толкоз смущаващи.

Зех да получавам съобщения от хора, дето не са ми приятели... Как ли го правят? Един нахал ми изпрати дълга-предълга търговска оферта с боклучета и цени. Исках да му издам перманентна ограничителна заповед,  :devil  ама като не е покана за приятелство, а съобщение, няма копченце с такава опция. В профила има само Добави. Опцията Разкарай навеки е само в поканите.
Отде зимат тия капели, гнусни маски и разнообразни прически?  :dntknw  В магазина ги няма, пък аз досега съм получавала като награда за дневните задачи само един модел зализана МЪЖКА прическа! – около 5 пъти.
Има едни въртоглави и въртогъзи човечета, дето като търчат, тръскат глави и целите се тресат. Как ли го постигат само с 4 клавиша?  :dntknw  Дали е някаква техника за по-бързо търчане или са просто нервни геймърски пръсти? Не вярвам да са с бързоходки последна мода, щото прекалено често ги срещам. И са предимно ниско ниво – рошави и проскубани хлапета с навъсен поглед. Много са ми неприятни – има нещо хищно и агресивно в тях. Спущат се кат лешояди към всичко и треперят от алчност.

Два часа. 8 кутии, стотина мидички – да не съм съвсем капо, 10% напредък по пътя към следващото ниво. 6 кандидати за ръката ми. Явно изглеждам посърнала и повехнала вече... И много зех да се разсейвам. За последната кутия дори не се огледах. Стига му толкоз засега.

Край на репортажа!


Голям смях Хахаха – даже и компютърът ми се отегчи  (zzz)  и се изключи. Добре е, че пиша оф-лайна и по навик запазвам на няколко реда.
Kotka
Понаблюдавах още малко мизерията. Съобщението, че кутията е хваната, излиза ЕДНОВРЕМЕННО със съобщението за пусната кутия. И почти никога не се наблюдава някакво раздвижване и суркане нанякъде. Извод: кутията пада в краката на някого, той прави крачка в правилната посока и - край! Тоест, стоиш и чакаш да ѝ дойде редът да падне в твоите крака. Аз дори не ги виждам къде падат. Докато видя, че има кутия, то вече няма кутия.
Лошото е, че и да ми падне в краката, аз ще мръдна, най-вероятно, в обратната посока... <img src=" longdesc="79" />

Вижте профила на потребителя

4 Re: намиране на кутията on Вто 10 Окт 2017 - 18:41

Стефка


Рибарче
Рибарче
ами аз сигурно съм рекордьор по взимане на кутии тогава, мноооого кутии съм взела, тактиката е следната
вариант 1: отиваш някъде където има много играчи заставаш на място където често падат кутии (на плажа често падат около магазина за риба) и гледаш къде ще падне, не чакаш да ти изписука че паднала кутия, всеки знае че първо се вижда нещо после се чува нещо (е поне всеки дето обича физика, пък на мен си ми е 2-ра любов  физиката след математиката) и те така виждам кутията и цъкам с мишката на нея, та докато изписука и целия народ хукне да я търси аз вече съм я взела и съм се усмихнала на останалите.
Значи така е ако са 30-35 човека пада на 15 мин и е кофти то пък ще вземе да падне на другия край и някой друг ще я докопа, но ако са 60-65 човека на 5 мин пада кутия и ако не падне до теб една то следващата има голям шанс да е до теб ..... аааа веднъж ми се лепна досдна малка рибка на въдицата и кутията зад мен - набързо пуснах рибката да плува и взех кутията, щот таз тъпа сардина не ми е затумкала да я вадя. Освен това съм виждала кутия да пада върху играч ..... както си седи неподвижно, но аз не съм чак от тия късметлии да ме удари кутията по главата Smile
вариант 2: рядко се случва и не може да се разчита, но ако се случи да падне кутия в област в която няма много хора (случвало ми се е да има 1 и аз да сън 2-ри и да падне) е тогава вече не седя на място да чакам да падне друга до мен, а си хуквам да я търся, защото шанса е 50% да я взема аз Smile
вариант 3: примерно като беше клубната мисия за ловене на сом и се бутнах у Чешкия да видя къде кълве сома, да ама ми свърши енергията, та докато чакам за енергия застанах на удобно място където забелязах че падна кутия докато ловя и понеже района фулл и всички ловят сом, за няма и 2 мин и падна кутия покрай мен - разбира се аз я взех, че кой друг всички мятат въдици и ловят, не могат да хукнат веднага нищо че я виждат къде е Wink

Вижте профила на потребителя

5 Re: намиране на кутията on Вто 10 Окт 2017 - 23:45

whitekitty

avatar
Рибарче
Рибарче
blagodarsko  Пак си открила най-хитрата хитринка.
Точно това, последното, ми казаха днес в клуба, като се оплаках от гадната мисия – и, според мен, туй си е най-ценната тактика. Казаха ми да изчакам клубен турнир за сом - те са честички. Тогава в пустинята се струпва сума ти народ, обаче не седи да се блещи като народа на плажа, а лови сом. Може да поглежда за кутии, ама с едно око само. Такъв народ е достатъчен да задейства приличен валеж от кутии. Освен това, пустинята е по-компактна и мащабът ѝ може да се свие на 50-67% и цялата зона да се обхване с поглед по-добре от плажа. И също, дърветата в пустинята са малко и са високи, под тях се вижда хубаво. Няма схлупени палми, като на плажа, дето могат да се скриват кутии. Нито пък чадъри и разни работи, в които да се буташ.
И понеже на мене вече ми се гади от тия зловещо застинали, втренчени фигурки на плажа, мисля да изчакам турнир за сомове и да си пробвам късмета тогава.

Вижте профила на потребителя

6 Re: намиране на кутията on Чет 12 Окт 2017 - 6:41

Стефка


Рибарче
Рибарче
То аз хубаво ги откривам всички хитринки, ама толкоз да не ми върви в тази игра, че вече ми се отщява да я играя Sad

Вижте профила на потребителя

7 Re: намиране на кутията on Чет 12 Окт 2017 - 16:51

vese11


Аджамия рибарче
Аджамия рибарче
Very Happy  Благодаря на всички !Very Happy  Беше ми много приятно да прочета и репортажа и вариантите !Отивам да клеча при испанците ,макар че и аз мразя тълпи Smile Като успея,  ще споделя Smile flower
flower flower flower Намерих я Smile не ми отне много време ,няколко пъти я пропуснах ,но Стефи има право ,първо се чува Smileоще веднъж, flower flower flower Благодаря на всички !Smile

Вижте профила на потребителя

8 Re: намиране на кутията on Чет 16 Ное 2017 - 18:45

Стефка


Рибарче
Рибарче
Започна клубен турнир за сомове, сега ако котето не прибере 10 кутии не я признавам за котка Razz
моята котка прилепи лови и ги вкарва у хола да си играе с тях, а бялото коте, ако не може една неподвижна кутия да хване язък

Вижте профила на потребителя

9 Re: намиране на кутията on Съб 18 Ное 2017 - 9:24

whitekitty

avatar
Рибарче
Рибарче
Хванах ена неподвижна кутия <img src=" longdesc="76" />

Ама умрех от скука и саклет. 5 часа блещене, макар и на почивки, с пръстче на ено копче – готови за скок. Тия кутии имат свойството да кацат възможно най-далече от котета, все от грешната страна на локвата. Ена кацна по-наблизо, точно когато си отпивах от бирата, та щех да се задавя. Некви хора държат много да се лепнат за тебе, сякаш си магнит за кутии и никъде другаде не може да се появи такова нещо. Знам, че съм убава, ма не мисля, че на лека жена мязам... Вместо да си заемат някакъв квадрант и кротко да си чакат да му дойде ред да получи кутия, те се лепят за тебе - явно е важно да имат с кого да се ритат и бутат.

Двата най-натоварени сървъра са Чешки-1 и Испански-1, но явно чехите са по-амбициозни от еспаньолите и повече държат на представянето си в клубните турнири, защото на Испански-1 не се събираха тълпи да ловят сомове в пустинята. Мислех, че шляхтичите също са много нахъсани, ама на полските сървъри нямаше никой. Сигур ловят при чехите.

Имам следния тъп въпрос: защо народът се гнете да лови тия сомове в пустинята, а не в Томбани? Аз в пустинята ловя нилската тилапия на Хърб, защото ми се свиди да храня слънчаци (или както се казва това нахалното рибе) с насекоми. Но когато ловя с часове – за турнир – предпочитам да ловя НЕЩО, макар и смотано, отколкото НИЩО – какъвто е случаят в пустинята. Има ли някакво смислено обяснение за събирането на такива тълпи накуп на най-безмисленото място за риболов след Рио?Последната промяна е направена от whitekitty на Нед 17 Дек 2017 - 18:55; мнението е било променяно общо 3 пъти

Вижте профила на потребителя

10 Re: намиране на кутията on Съб 18 Ное 2017 - 14:32

NaikiS

avatar
Рибарче
Рибарче
Браво за кутията коте Smile Аз още не съм стигнал до там. Поне натрупах ценна информация  8-|  и съм съвсем подготвен за тази мисия .  За сомовете в пустинята  може би така е останало от началото на играта като навик там са били най много сомове има три вида като 4*-ния дава хубави точки .Като хванеш гореща точка може да ги вадиш един след друг особено с насекоми . В Томбани има май само два  :no  Вчера като се заиграх да ловя сомове се запитах дали онова новото рибе ( Pictus Catfish )в Рио  го брои за сом . Оказа се, че го брои и така Рио поведе с един сом пр В Рио май е по добре и на черешки хващам и тази 4* пираня с хубави точки която при чехите е пираня а при останалите не е Wink  Като ми омръзне една област просто сменям.

Вижте профила на потребителя

11 Re: намиране на кутията on Съб 18 Ное 2017 - 14:43

whitekitty

avatar
Рибарче
Рибарче
В Томбани заграждението почти непрекъснато е отворено по време на сомския турнир, а там също има още два вида сомове. А за ОСОБЕНО с насекоми сички знаем, ама... айде не! Пък кат ги гледах, докат кибичех, не ловят много. Хвърлят кат бесни, ама тук таме некое рибе се мярка по въдиците. Продължавам да им се чудя на акъля.
В Рио нищо не ми кълве, мамка му и на Риото! Ся имам за мисия пираня и – естествено – ни пираня, ни пиранче даже. Пробвах я на зарзават, на риба, на мисо – никой! И нищо друго не кълве, та се преместих да я гоня в Маршвил, там поне разни други животни кълват и не се ослушват толкоз.

Вижте профила на потребителя

12 Re: намиране на кутията on Нед 19 Ное 2017 - 13:29

NaikiS

avatar
Рибарче
Рибарче
Тези сомове за заграждението не съм ги броил.  за там ти трябват и други хора Wink Не знаех , че оградата е перманентно свалена през сомският турнир Smile  трябва да метна едно очо и някоя въдица  ribka

Вижте профила на потребителя

Sponsored content


Върнете се в началото  Съобщение [Страница 1 от 1]

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите