BG FISHAO fans

FISHAO за БГ фенове на играта, забавление, помощ, напътствия и други, )


You are not connected. Please login or register

Как да приберем всички жълтици на Боб

Go down  Съобщение [Страница 1 от 1]

whitekitty

avatar
Рибарче
Рибарче
ДА СЕ ЧЕТЕ САМО ОТ ХОРА С ОГРАНИЧЕНА КОМПЮТЪРНА ГРАМОТНОСТ И НИКОЙ ДА НЕ Е ПОСМЯЛ ДА МИ СЕ ПОДИГРАВА, ЧЕ ЧАК СЕГА СЪМ РАЗБРАЛА НАМ-КВО СИ!

Kotka

Гледах едно видео, което ми показа, всъщност, какво са настройки на браузъра и къде са (аз ползвам предимно Гугъл Хром) - и научих как да си умаля мащаба на изображението, за да побера на екрана цялата зона в умален вид, да видя всички жълтици на Боб и да не се щурам да гоня Михаля. И, добре че! Вчера имах само две жълтици вляво от реката. Ако не бях видяла всичките, имаше да си обикалям да търся още... И никак нямаше да ми стигне времето да изловя цели осем оттатък моста.
Слагам линк към видеото. Отворете си го на цял екран и не се чудете какво се мъчи да ви напише човекът – не е важно, просто обяснява, че преди да говорите с Боб трябва да си промените настройките. Обърнете внимание на това, което цъка – вижда се много хубаво, в отделно прозорче. Супер лесно е. Няколко цъквания и имате зоната от птичи поглед.

Мини-играта на Боб - как да приберем всички жълтици

Аз го направих и като търсих Хърб после – голям рахат. Отваряте зона, хвърляте едно око за жълта капела и – следващата, моля. Никакво търчане напред-назад. В Рио ми се беше скрил под една палма, ама като видях няколко души – накацали да ловят риба, се загледах по-внимателно и той изпълзя на открито.

Има едно нещо, обаче, дето може да ви озадачи първия път като пробвате да си умалите мащаба. Една настройка на играта, която се появява за малко само в началото, преди да се логнем – зелено правоъгълниче горе, вдясно. То има опции Full / Framed (пълна картина / обрамчена картина). Пълна картина НЕ Е ЦЯЛ ЕКРАН. При 100% мащаб не се различава дали е настроено на едното или на другото и аз никога не му бях обръщала внимание. На нещо-си пише Framed, много важно! Когато намалих мащаба, при обрамчената картина се сви всичко, не само фигурките и пейзажа, а и рамката на картината – стана колкото карта за игра и около нея се появи фонът на играта. И пак не се показа цялата зона. Трябва тази настройка да е на Full. Погледнете я като влизате и, ако е Framed, сменете го на Full. И го оставете да си стои така въобще.

И още нещо – не пускайте цял екран от настройките на браузъра, освен ако си знаете с коя комбинация от копченца на клавиатурата да излезете от него. Като си поръчате цял екран на браузъра, а не на играта, копченцето ESC не върши работа и аз трябваше да викам Помооооощ! Добре, че Джуниър не беше на работа и ме изкара оттам (мърморейки, че това, геймърите, сме голяма беля – чудех се кога ли ще почне да ми го връща). Значи, на браузъра само докарвате цифричката 100% до 33% (за Хром) или 30% (за Мозила) и толкоз. Човекът на видеото го направи 25%, но това ми се вижда прекалено ситно и ненужно. В едно друго подобно видео, което открих (ама не се виждаше хубаво какво цъка баткото и трябваше да се четат балончетата на английски), препоръчваха 30-33%.

На Мозила настройките са пак там – горе, вдясно. Само дето не са три вертикално разположени точки, а три чертички. И не пише, че опцията е Zoom. Има най-отгоре на прозорчето, дето се отваря от трите чертички, цифричка 100% и вляво и вдясно от нея – минусче и плюсче за умаляване и уголемяване.
Сега ще пробвам да увелича мащаба, да видим дали дебненето на кивита на Палмовия остров ще стане по-малко убийствено за очичките ми.  <img src=" longdesc="88" />
А, и си оправих вида на форума – все обвинявах Найки за ситния шрифт, а се оказа, че браузърът ми, кой знай защо,  <img src=" longdesc="79" /> е настроен на 80% за форума. Тази настройка, Zoom, важи само за конкретен сайт, не е за всичко що отваряме и затваряме.
Изобщо, много се ограмотих и нахитрях.  мигач  Успех и на вас! И – без подхилкване,  bubBUM  че инак ще си трая вече, като науча нещо елементарно, но хитро!

Вижте профила на потребителя

NaikiS

avatar
Рибарче
Рибарче
Супер коте Smile Значи за Боб ще влизам през хрома , че този ми браузър през които я играя в момента  заби  нещо  :dntknw  Има и опция за излизане от голям екран като цъкнеш десен бутона на мишката в/у екрана и от падащото меню има опция " Изход от цял екран"  мигач
Nike

Вижте профила на потребителя

Стефка


Рибарче
Рибарче
не знам как е възможно ама ми се случи да има 9 монети на целия екран ......... дали не беше 10-тата зад някое дърво нямам идея, добре че беше на профила на Васко, да не ме е яд много Shocked

Вижте профила на потребителя


Toва е нужният бутон, без да се пипа браузер. Излиза се стандартно с "esc" или в горната лента на екран предлага автоматично. Използвам го  за монетките и при радар, специално в Акваяма, че там водната територия е по-обемна.

Вижте профила на потребителя

Стефка


Рибарче
Рибарче
ааа това го знам аз, на цял екран беше и на 33% се виждаше цялото Рио, просто гледах кьорих се 9 пари бяха, нямаше я 10-тата Very Happy
обаче на цял екран и на 100% пак се крият

Вижте профила на потребителя
Буквално почти 1:1000 може да се случи под листо на палма. Но има части, които няма нужда да се оглеждат и да се губи време - камъкът, който се вижда горе, е границата там, и в горната част над моста отляво, до големия камък. Вдясно от реката е нужно цял поглед. Била си разсеяна, не си видяла Smile

Вижте профила на потребителя

whitekitty

avatar
Рибарче
Рибарче
Един бразилец ми разправяше, че можели да му се скрият долу под панела с иконки, ако не намали на 25%.

Вижте профила на потребителя

Стефка


Рибарче
Рибарче


ето така ги събирам аз - вижда се абсолютно цялата област и пак взех 9 монети Shocked

Вижте профила на потребителя

whitekitty

avatar
Рибарче
Рибарче
Много чудна работа... Освен да е някакъв глич на играта – както на мене цял Хръп ми се скри нощес, хем ей тъй, под носа ми се изпари, без въобще нищо друго в играта да даде признаци на бъг. Нито ми замръзна, нито ме изхвърли - нищичко. Лових си спокойно рибите за Хръп, налових си ги и – нямааааа, няма го Хръп в зоната. Пет пъти обиколих, изръшках под двете борчета – той няма къде толкоз да се скрие в планината... Чак като презаредих страницата, тогава се показа.
Лошото е, че тая игра няма нормален форум, където да се оплачеш или да питаш. В тоя форум е някакъв хаос – всеки пише където се сети и всички теми почват като едно, пък после се размиват в друго... Имам някакви модератори сред приятелите (оня, дето ми подари златния креват ме е разприятелил, ма имам двама други) – ще им пиша да ги питам. Попадала съм случайно в някои теми на оплаквания от бъгове, които лишават играч от монети и модераторите му ги начисляват. Добре е да знаем принципно как да си търсим вересиите в подобни случаи.

Хъ! Като никога, намерих такава тема у форума – ама през чичко Гугъл. Има постъпвали оплаквания, само че модераторите не щат да обезщетят играчите. То затва било "играта на Боб" – колкот докопаш, толкоз! И как да били знаели, че е бъг, а не тутав или кьорав играч. Явно не искат да създават прецедент, че тогава сички, дето наистина са тутави или кьорави, ще им се качат на главите.Последната промяна е направена от whitekitty на Вто 2 Яну 2018 - 8:40; мнението е било променяно общо 1 път

Вижте профила на потребителя

Стефка


Рибарче
Рибарче
ами то не е и за първи път, за 4-ти път тази минавка - не че ми дреме за мултака, но е малко притеснително че може да започне с тези номера и на главния ми акаунт.

Вижте профила на потребителя

Sponsored content


Върнете се в началото  Съобщение [Страница 1 от 1]

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите