BG FISHAO fans

FISHAO за БГ фенове на играта, забавление, помощ, напътствия и други, )


You are not connected. Please login or register

Какво ще си намерим на Палмовия остров

Go down  Съобщение [Страница 1 от 1]

whitekitty

avatar
Рибарче
Рибарче
На Палмовия остров има много благини.
1. Има много мидички, които носят стръв риба или банкноти (ако продавате). За тях си знаете всичко.
2. Има много плодове, които носят банкноти, стръв примамки и енергия. За комбинациите от плодове има линкове в отделна тема.
3. Има много шарени и кротки рибки от средна категория (2, 3 и 4 звезди), които кълват като бесни на зарзават и много бързо се качва ниво – почти както в соления клубен басейн.
4. Има по някой и друг фосил, ако имате значка за Изгубената долина 1.

Намерих една много хубава голяма карта на Палмовия остров, на която са отбелязани групичките плодни дръвчета и местата около тях, където се търкулват плодовете. Слагам линк, а не картинка, защото е много голяма. От мостчето, по посока на часовниковата стрелка са насадени: манго, киви, бананови палми, питая (драконов плод), ананас, лимонови и портокалови дръвчета, папая. Кокосовите палми са пръснати около вътрешния басейн.

Карта на Палмовия остров

Това са видимите места, където се търкалят плодове. Някои се крият под короните на дърветата и едва-едва им се забелязва кръгчето-сянка в сянката на дървото; понякога даже нищо не се забелязва – разбирате, че има плод чак когато го сритате и звънне. Затова трябва редовно да се прочесва пространството под дърветата с плътни корони. Най-рядко капва питая, но тя е важна само за да си отключим някои риби на острова – трябват ни 10 плода. После носи само енергия – е, малко повече от останалите плодове, но не чак толкова повече, че да си заслужава да се клечи с часове под нея. Папаята също е рядка, а папая и манго ще си трябват винаги – за примамки. Както и киви, което се конвертира директно в банкноти. Така че, най-важно е да се дебнат дърветата около мостчето.

Много от рибите край Палмовия остров си имат свърталища. Срещала съм в нета карта на свърталищата им, но не си я отбелязах, защото островът ми се струваше като мираж, преди главата на Стефи да роди една гениална идея. Сега някак не мога да я намеря. Обаче във фишдекса на Fishao.cz, във втората колона от таблицата ще видите миниатюрна карта на острова, приложена към всяка риба от него. Това е линк – като го цъкнете, картинката се уголемява. На тези карти са отбелязани с червено местата, където вирее дадена риба. Картите ги има също в последната колона, в иконката за информация, заедно с информационната таблица за рибата и коментарите. Както споменах, най-много риби на острова кълват лакомо на зарзават – навсякъде. С риба и примамки се ловят навсякъде предимно Glasseye Snapper и Schoolmaster Snapper (стъклени очи и даскали  мигач ), другите трябва да се търсят по местоживеене. Вчера гоних едно, дето се крие в ъглите – за там трябва въдица с голям обхват, средните не стигат. Има риби, които кълват на хляб, но общо-взето му се назлъндисват. Акулите са ми още извън категорията.

Трупът на изхвърления на брега мегалодон – праисторическа акула – се появява само на тези, които са отворили вече пещерата с фосилите в Маршвил, тоест имат значка за Изгубената долина 1 и достъп до Изгубената долина 2. Каца на острова за 24 часа, веднъж на 30-40 дена, и тогава край него ще си намерим фосил.

За въпроси и коментари отворете тема в раздела Форум → Дискусии и теми за играта.
Kotka

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото  Съобщение [Страница 1 от 1]

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите