BG FISHAO fans

FISHAO за БГ фенове на играта, забавление, помощ, напътствия и други, )


You are not connected. Please login or register

Какво има в рекичката ми

Go down  Съобщение [Страница 1 от 1]

1 Какво има в рекичката ми on Пет 8 Сеп 2017 - 10:58

whitekitty

avatar
Рибарче
Рибарче
Никой не знае какво имат приятелите му в задния си двор. Не знае кой има риба, която му липсва в колекцията; не знае с каква въдица и каква стръв да влезе да лови риба в нечий двор :dntknw  
Аз даже, като понапреднах с развъждането, изгубих дирите на това, което имам в собствения си двор.     <img src=" longdesc="88" />     Затова си взех списъка на всички рибоци и рибета, които живеят по задните дворове (82 на брой), и започнах да си маркирам отгледаните. sunny
А вие получавате линк за моя списък и - добре дошли в задния ми двор! :1179:

Задният двор на едно Коте

Kotka
П.П. Ако искате да си направите подобен списък, можете (мисля) да си свалите този документ, да си размаркирате моите риби и да си маркирате вашите. А ако още повече искате, можете и да споделите. Найки направи този форум, за да споделяме информация и да си помагаме, а не за да си пишем само ние двамата в него. Ако не знаете как да направите нещо, питайте.Последната промяна е направена от whitekitty на Нед 21 Яну 2018 - 12:24; мнението е било променяно общо 3 пъти

Вижте профила на потребителя

2 Re: Какво има в рекичката ми on Вто 26 Сеп 2017 - 15:16

Стефка


Рибарче
Рибарче
супер идея, понякога има състезания с риби от задния двор - хубаво е да се знае къде какво има, но кажи от къде да вземем тази таблица и как да маркираме нашите рибки .Цветя

Вижте профила на потребителя

3 Re: Какво има в рекичката ми on Вто 26 Сеп 2017 - 22:19

whitekitty

avatar
Рибарче
Рибарче
Като отвориш моя файл с линка горе, отиваш на менюто - което много прилича на меню на уърдовски документ, цъкаш на File и ти излиза подменюто. До опцията Download as (Свали като) има стрелкичка, която те отвежда до друго подменю, в което си избираш като какъв файл да ти го свали. Избираш Microsoft Word (docx) и го цъкаш.
Менюто и тулбарът, които вие виждате, не са съвсем същите, защото сте в режим на зрители и нямате права да редактирате, но копченцето File си го има, както и подменюто му.
Появява ти се меню на твоя компютър, където трябва да избереш къде да ти го сложи. Аз като свалям нещо подобно, винаги избирам десктопа, че да ми е на ачик - после му умувам къде да го прибера оттам.
Ама ако си имаш място за такива неща, избираш си го него. Можеш да смениш заглавието на файла още там, можеш и да го оставиш и после да се разправяш с него. Цъкаш Save и си готова. Вече го имаш като документ под Word на твоя компютър и си го правиш каквото искаш - триеш, добавяш, маркираш, сменяш шрифтове. Махаш маркера изцяло и почваш отново или караш едно по едно - триеш маркера на тия, които ти нямаш и добавяш маркер на тия, които имаш, пък аз не съм отбелязала.
За да качиш твоя документ в облаците и ние да го гледаме, трябва да имаш акаунт за някой облак. Аз имам акаунт в Google, който ми позволява да качвам в docs.google. От файла в облака взимаш линк - трябва да вземеш линк, който позволява споделяне, т.е. всеки с тоя линк да може да разглежда файла, без да има акаунт в облака. Сега, как се взима линк за споделяне - в облачния документ има горе, вдясно едно синьо правоъгълниче Share (Сподели) и то е с катинарче, защото ти не си споделила документа. Цъкваш го и излиза един прозорец. Горе, вдясно на тоя прозорец има зелено кръгче с иконка за линк. Цъкваш го него и в полето отдолу се появява линк - това е линкът за споделяне, който ти трябва. Цъкваш правоъгълничето Copy link (Копирай линка), което е над него - готово! вече имаш линк за споделяне. И лепваш линка във форума - през иконката за линкове в тулбара.
Ако това ти е сложно, просто направи списък и го сложи във форума, както аз бях направила за мебелите от фабриката, които имам. Като завъдиш нова рибка, си влизаш в поста с копченцето за редактиране долу вдясно и си я добавяш в списъка. Ама на мене ми дотегна да бъркам в поста и да добавям, та и списъка с мебелите го сложих на облак и дадох линк. Така не е нужно да разбутвам поста във форума, за да допълвам разни работи.
Ако не си работила с документ на Word  и не знаеш как да махнеш маркировката и да маркираш наново, казвай, ще ти обясня с картинки къде му е маркерът в менюто на Word.
Така като го описвам, сигурно изглежда много сложно, ама е съвсем фасулска работа – като го направиш веднъж.  :dance3Последната промяна е направена от whitekitty на Съб 30 Сеп 2017 - 11:58; мнението е било променяно общо 4 пъти

Вижте профила на потребителя

4 Re: Какво има в рекичката ми on Чет 28 Сеп 2017 - 19:35

Стефка


Рибарче
Рибарче
какво има в задния двор на tifany74

дано да съм се справила Kotka

И последен въпрос като развъдя нова рибка, дали ще се появи тук автоматично или ще трябва да летя отново в облаците? В смисъл като си коригирам документа, дали промените ще се появят тук или трябва да обновявам информацията?

п.п.
Имам всички рибиПоследната промяна е направена от Стефка на Пет 26 Окт 2018 - 7:37; мнението е било променяно общо 3 пъти

Вижте профила на потребителя

5 Re: Какво има в рекичката ми on Чет 28 Сеп 2017 - 21:31

whitekitty

avatar
Рибарче
Рибарче
Ми аз също не съм много наясно как работят тия облаци и мъглявини и се чудех, дали корекция на компютъра му се отразява директно. Досега винаги нанасях допълнения и корекции и в облака. Сега проверих дали други файлове, които то нагло само си е взело от компютъра ми и си е качило, са коригирани, след като съм ги работила - не са. Стоят си в първоначалния вариант, както си ги е взело. Така че, явно, трябва отделно да се нанася. Когато съм работила такъв споделен документ в екип с колеги (тогава трябва друг линк, който позволява да се редактира от сътрудниците), винаги сме писали в облака, не на компютрите си. И сваляме обновения документ, за да си заместим остарелия.
Аз се издразних, като видях, че си краде разни работи от компютъра ми, щото имам доста неща, дето не искам да висят в ефир, дори и да не съм давала линкове за тях и да се предполага, че никой не може да ги види. Питах нашия компютърен човек в работата и той ми каза, че документи, които са ми в папката Documents, облакът си ги прибира услужливо (леле как мразя услужливи компютърни програмииииии!!!), за да са ми подръка винаги и на всякакво устройство. И трябва изрично да му забраня да качва без разрешение. Ама още не съм го направила.

За тия файлове, които съм предоставила за ползване тука, съм си сложила линк в моя документ, най-отдолу. Линк в уърдовски документ си е линк и се отваря с Контрол+цък. Лепиш си един линк в документа (трябва да сложиш интервал или параграф след него, за да посинее, т.е. да се активира) - и като си допълваш информацията за себе си, цъкаш и линка, за да я допълниш и за нас.

Вижте профила на потребителя

6 Re: Какво има в рекичката ми on Пет 29 Сеп 2017 - 16:06

Стефка


Рибарче
Рибарче
аха видях - не се отразява, ще трябва просто от време на време да сменям линка в поста си Smile
това със слагането на линк в документа малко ми е мъгляво - ще го отработвам някой ден.

Вижте профила на потребителя

7 Re: Какво има в рекичката ми on Пет 29 Сеп 2017 - 19:16

whitekitty

avatar
Рибарче
Рибарче
Неееее, няма въобще да си пипаш поста. Ще си влизаш в документа в облака - през линк който ще си лепнеш в твоя файл на компютъра. Лепваш го и натискаш интервал - гледаш, той става син. Значи е активен. Като го пипнеш с мишката, сам ще ти каже да натиснеш контрол и да цъкнеш, за да те свърже. И - като си боядисаш рибата във файла, отиваш и в документа в облака. И боядисваш рибата и там. След малко ще ти сложа картинка, да ти покажа къде да търсиш маркер в тулбара на облака. Ако не си го открила дотогава. Тоз тулбар е като на Word, малко по-опростен, де. И иконката за цвят на шрифта крие и маркерите.
Ето тук е скрита палитрата за маркерите. И както в обикновен документ - маркираш текста и избираш цвят от палитрата.И още един скрийншот. За Вени, която питаше как да размаркира и маркира рибите си - скришното място на палитрата на маркерите в Word. За махане на маркер - маркираш текста и цъкаш бялото квадратче с No color; за оцветяване - маркираш текста и цъкаш цвят от палитрата.Стефи, виж как си слагам линка към файла, дето е в облаците - за да ми е всичко на едно място и като допълвам списъка в компютъра си, да мина за минутка да допълня и този в облаците. Това е активен линк, не ти трябва да отваряш браузер, пък да го пишеш там, пък то да ти го търси... Кацаш върху тоя линк с мишката, натискаш Контрол и цъкаш.

Вижте профила на потребителя

8 Re: Какво има в рекичката ми on Вто 10 Окт 2017 - 19:38

whitekitty

avatar
Рибарче
Рибарче
Сега, това е обяснение как да се качи документ на облака Google Docs, след като имате акаунт за Google.
Стана малко от краката за главата, щото в предишния пост обяснявах как да се редактира документ на облака, пък сега се връщам да обяснявам как да се качи, ама карай. Стефи си беше открила горе-долу как да го качи и затова го пропуснах това.

Значи, Вени, правиш следното:

1. Пишеш в полето за търсене на гугъл docs.google.com; отваряш го.
2. На синята титулна лента горе, най-вляво, виждаш заглавието на облака - Google Docs и най-вляво - три хоризонтални бели чертички; цъкаш ги.
3. В прозорчето, което ти се отваря, със заглавие Google Docs, виждаш най-долу Drive (това е равностойно на „диск“ – пространството за съхраняване на информация на облака) и до него стрелка за подменю; цъкаш я.
4. Отваря ти се нова, втора страница – My Drive – това си е твоят „диск“ все едно, с твоите документи; горе вляво, под Google Drive има яркосиньо правоъгълниче New (Ново); цъкаш го.
5. Отваря ти се прозорче и в него гледаш за опцията File Upload (качване на файл); цъкаш я.
6. Показва се прозорче със съдържанието на твоя компютър и в него трябва да избереш откъде да вземе файл. Най-лесно е, ако файлът ти не е в папка, която е в друга папка и в трета папка, а е направо на десктопа, затова предварително го сложи на десктопа. И в лявата колонка на прозорчето със съдържание на компютъра ти, избери Desktop. В дясната колона изпълзи надолу, докато си видиш файла; цъкни му два пъти и той ще се качи.
7. Долу вдясно ще се появи съобщение, че е качен файл и директен линк към него; значи си готова.
8. Сега затвори страницата My Drive и под нея остава страницата Google Docs, от която тръгна в т. 2. На нея ще си видиш вече качения документ. Отваряш си го, както всеки документ, с два цъка и можеш да си работиш в него, все едно, че е обикновен документ в Word. Може, като го отваряш, да те попита дали само ще го гледаш (View) или искаш и да редактираш (Edit). Избираш, естествено, това за редактиране, Edit. Менюто и тулбара му са подобни на тези на Word.

По-нагоре някъде съм описала на Стефи как да си вземе линк за споделяне, така че всеки, който има линка да може да го разглежда, без да си отваря акаунт в Гугъл. И тоя линк го слагаш във поста си във форума – през иконката за линк. Можеш и да му зададеш заглавие, както сме направили ние, за да се знае за какво е.
И вече виж пак по-нагоре как да редактираш, т.е. да обновяваш тоя документ в облака, за да маркираш новите си рибки. Там съм показала къде са му текстмаркерите – то това ти трябва.
На облака можеш да си качваш всякакви щуротии, така че да имаш достъп до тях отвсякъде и от всяко устройство.

Не слагам скрийншотове, защото трябва цял куп да сложа - няма как с един скрийншот да покажа какво се отваря последователно. Но като следваш пътеката, която съм описала, няма как да се объркаш. То е много просто като дизайн.

Вижте профила на потребителя

9 Re: Какво има в рекичката ми on Вто 10 Окт 2017 - 21:56

Вижте профила на потребителя

10 Re: Какво има в рекичката ми on Сря 11 Окт 2017 - 17:42

Ето най после го направих Smile дано сега да работи надявам се де Cool

https://docs.google.com/document/d/12d_SVFdATa_Fh6H6pGeijwjLk0JsZNc6S9kAqnpwWgY/edit?usp=sharing

Вижте профила на потребителя

11 Re: Какво има в рекичката ми on Сря 11 Окт 2017 - 19:36

whitekitty

avatar
Рибарче
Рибарче
Супер! Благодаря ти много! Да са ти живи и здрави рибките и още много да ти се навъдят.

А разучи ли как да си боядисваш новите риби синички и в облака?

Вижте профила на потребителя

12 Re: Какво има в рекичката ми on Пет 13 Окт 2017 - 14:12

Да вече знам как Very Happy благодаря за помоща Smile

Вижте профила на потребителя

13 Re: Какво има в рекичката ми on Нед 15 Окт 2017 - 18:39

whitekitty

avatar
Рибарче
Рибарче
Лелиииии! Днеска ми се завъди беля в задния двор! Беше с някакъв много мижав процент на успеваемост, нещо като 3%, не съм съвсем сигурна. Пуснах го само, защото много обичам скатове - много са красиви и грациозни като се движат – и не беше безумно скъпо, та рекох да му повишавам процентите лека-полека. А то взе, че се завъди.

Гигантски сладководен скат - една от най-грамаданските сладководни риби. И ся кат ловите в моя двор на риба, тва ще ви еде стръвта и въдиците кат ламя.

Ама върлува само от 8 сутринта до 8 вечерта, та през останалото време ще е спокойно.

Вижте профила на потребителя

Sponsored content


Върнете се в началото  Съобщение [Страница 1 от 1]

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите