BG FISHAO fans

FISHAO за БГ фенове на играта, забавление, помощ, напътствия и други, )


You are not connected. Please login or register

За мисиите с турнири

Иди на страница : Previous  1, 2

Go down  Съобщение [Страница 2 от 2]

26 Re: За мисиите с турнири on Пон 25 Дек 2017 - 16:35

whitekitty

avatar
Рибарче
Рибарче
Хъм - за предварителното пускане на разните магии... Едва ли се случва всеки ден, ама... вече имам резерви.
Днес отидох с Кофата на турнир да диря гар...  dirol
Първо, чаках да видя дали ще се съберат хора за турнир навръх Коледа, когато се предполага народът да еде и да пие,  :beer2  а не да се занимава с игри. И, понеже съм тъпа, съм отворила прозореца за турнири, гледам – един човек само и се взирам в цифричката, в очакване да станат повече... <img src=" longdesc="79" /> Таймерът си цъка. Ма как да ги видя дали са повече, ако не презаредя?  .  Смислям се, презареждам прозореца и виждам – вече са четирима. Пускам часовник и късметлийска попара 2, щото остава по-малко от минута. И като се започва едно зареждане на страница...   8-|  Процент по процент... поне три-четири минути... .  Влязох директно на турнира, без потвърждение и без церемонии, ама като влязох, другите вече излизаха...  :'(
Пък нямаше никакви признаци да ми е лоша интернет връзката преди това – никакъв лаг, никакъв джърк. :dntknw

Е, имах десет минути магии и тръгнах да си ловя рибата за дневните и да хвана поне някое и друго четиризвездно рибе за клубния турнир. Хванах таман четири четиризвездни почти едно след друго – ама след като ми свърши късметлийската попара... :angel Поредна демонстрация, че има ефект, ама не навреме.  .
Таааа... има си рискове влизането в последния момент и в пълна бойна готовност...  Kotka

Вижте профила на потребителя

27 Re: За мисиите с турнири on Пон 25 Дек 2017 - 22:04

Стефка


Рибарче
Рибарче
ама то това твоето върха на каръщината ...... аз си влезнах както си трябва секунди преди да започне екшъна, така че се състезавах от самото начало и наравно с другите, ама пак едно маце извади късмет да мине финша преди мен, скоро няма да се напъвам - нагърмях една шапка с часовници и свършиха вече ...... а за Гар и без попара съм го хващала с бял и син радар и часовник, ама нямам мисия, пртосто ми се лепи да ми се пречка и той из краката Very Happy но явно много хора чакат да скочат двама и да влезнат в пълна бойна готовност, защото в началото няма кандидат и всички се мятат накрая Wink

Вижте профила на потребителя

28 Re: За мисиите с турнири on Нед 4 Фев 2018 - 4:57

Стефка


Рибарче
Рибарче
Мисля че напипах как се печели турнира с триковете - стръв ларви, въдица проста (може и голяма, за всеки случай ако няма риба наблизко да си замяташ където има), бял радар и часовник
спечелих 6 турнира на ниво до 75, за високите нива нямам монети да пробвам схемата за момента.
Ще огледам и другите турнири, но май там рибите са големички и то като ти избяга някоя и друга и си аут.
Успеха не е 100% - но да кажем че от 3 опита 2 успешни е приличен % на успех, 100% гаранция нема, ако има не ми е известна Shocked

Вижте профила на потребителя

whitekitty

avatar
Рибарче
Рибарче
В турнира за мурени трябва да се хванат различни видове мурени. Те са общо 18 и имат обособени свърталища. Аз проучих индекса за рибите, преди да се пусна с Кофата да го пробвам, а после проучих и хрониките на Кротушко, който се е явявал няколко пъти и си е записвал прилежно какво и къде е хващал, както и по какъв маршрут. За да се спечели, трябва човек да докопа поне 11-12 вида.

Щом хванем някоя риба, трябва веднага да сменим или мястото за ловене, или стръвта, за да хванем друг вид. Затова играчите търчат напред-назад като бесни. Вариантите са два: първият – клечим на едно място и сменяме всички възможни за там видове стръв, после се местим; вторият – обикаляме с една и съща стръв от място на място. Не е ясно кое е по-ефективно. Мисля, че се решава на момента, според ситуацията. Ако на дадено място кълве добре, стоим си там и сменяме стръв; като не ще да кълве някъде – тичаме бързо на друго място. Когато аз се явих, нямах късмет с две от ключовите места и нищо не ми кълвеше там, т.е. нямаше смисъл да вися и да губя време.

Обобщената картинка на местата, обитавани от най-много видове, както и на стръвта за тях, е следната (трябва добре да я познаваме, преди да влезем да играем в този турнир – аз си бях направила бележчица и си я поглеждах):


  • отвън, в левия горен ъгъл – риба, месо, примамки – 8 вида – дълга силна въдица;


  • отвън, пред потъналия кораб – риба, месо, примамки, насекоми – 7 вида – средна въдица;


  • отвън, пред островчето – риба, месо, примамки, насекоми – 7 вида – средна въдица;


  • вътре – риба, насекоми, кука – 6 вида – средна въдица.


Трябват часовник и късметлийска попара. Не съм сигурна, че е нужен радар, защото при всички случаи трябва да се лови на определените места. Ако се използва радар, белият ще е по-удачен от синия, тъй като дава повече кръгчета.

С часовник успях да метна около 75 пъти, като имате предвид, че не съм от най-пъргавите. Най-сладко си похапваха риба. Насекоми също хапнаха, но примамки и кука не им минаваха. На месото също се назлъндисваха. Но трябва да се пробва всичко. Куката във вътрешния басейн може би е излишно губене на време, само два вида кълват на кука, а единият е медузестото нещо, което е и сезонно отгоре на всичкото. Ако левият горен ъгъл не работи, може да се пробва по други места и ъгли отвън. Има пет вида, които кълват навсякъде отвън и два-три, които кълват и по други ъгли. Но това е излишно разпиляване и е само за в краен случай. Тези, които живеят пред кораба и островчето, другаде ги няма. Те са два вида пред корабчето и два – пред островчето. На мен точно там не ми кълвеше нищо и ги прежалих, за да имам време за останалите места.

Следващото ми явяване на такъв турнир ще е чак когато се сдобия с дълга и яка въдица.

Вижте профила на потребителя

Sponsored content


Върнете се в началото  Съобщение [Страница 2 от 2]

Иди на страница : Previous  1, 2

Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите