BG FISHAO fans

FISHAO за БГ фенове на играта, забавление, помощ, напътствия и други, )


You are not connected. Please login or register

как да хванем голяма риба с минимални загуби на голяма въдица

Go down  Съобщение [Страница 1 от 1]

Стефка


Рибарче
Рибарче
Понеже сме още зайци, играем от скоро и нито имаме FISHAO въдица, нито кой знае колко голямо ниво на кордата, много ме мъчи хващане на риба над 100, а ми го дава в дневните задачи почти всеки ден ...... мъка мъка. Имам тактика, която не е 100% това гаранция за успех, но почти винаги успявам. Големи риби има навсякъде, но ако са прекалено големи нямам шанс да ги извадя, затова избирам езеро и стръв (гледам рибата която искам да хвана да е до 150 - 160 см, ако е 300-500 и нагоре ще я хвана ама друг път), примерно в Рио на вишни или Езерово на риба и почвам да търся къде има риба от този вид с малката въдичка, като намеря точно къде е рибата и като изпусна 1-2 риби, значи там са големите екземпляри и вадя голямата въдица, така често успявам да хвана голяма риба със загуба на само 2-3-5 големи въдици.
Примерно снощи си хванах голяма щука в езерово, а най-лесно хващам червеноопашатата в Рио на вишни.
Няма гаранция за успех, но си струва да се опита, ако не успея с няколко опита се отказвам и пробвам пак на друго място


Малко допълнение по темата, не само за голяма риба, ами ако трябва да хванете точно определена риба за някоя мисия, гледам каква стръв харесва тази риба и колко други риби в това езеро я харесват, примерно ако рибата яде хляб, инсекти, месо и зеленчук, избирам тази стръв която най-малко се харесва на други видове риби, за да имам по-голям шанс да хвана точно тази която искам, а не да хвана 100 други риби и чак тогава да ми се закачи желаната, ако изобщо благоволи да се закачи на въдицата.
Примерно мисията за СОМ-а в планината, видях че в това езеро само той кълве на месо - следователно ако ползвам стръв месо няма да ми се закачат други риби, като събера повечко месо ще се пробвам, но няма да е скоро, слаба ми е кордата, а този СОМ е голям, малко трудно ще го извадя, дори да се закачи на въдицата.

Стефи, събрах ти поста в един. Използвай следващипът бутона "EDIT"  за редактиране на поста си ! Намира се долу в дясно Wink

Вижте профила на потребителя

whitekitty

avatar
Рибарче
Рибарче
Един приятел даже проучва терена на тесто и после пуска скъпата стръв - твърди, че намериш ли гореща точка, всичко можеш да хванеш там.
А тоз сом аз го хванах на риба, докато гонех нещо 100+. Ако трябва да се плаща жълтица за сала заради мисия, винаги е добре да се дебне момент да се комбинира с дневна задача за 100+. Ако не свършим и двете, поне едното ще свършим. Според мен, ако го мамиш с месо, много вероятно е да похабиш сума ти месо, преди да клъвне. И, понеже нищо друго не яде месо, съвсем зян ще идат хубавите мръвки. Аз предпочитам по-универсална стръв - ако нямам късмет за онова, което ми трябва, поне нещо друго интересно може да ми се закачи.
Обаче най-гадната стръв са насекомите. Рибата можеш да си я заработиш, месото ти го дава Сид, примамки получаваш като награди, зарзаватът е с банкноти... ама пустите насекоми много ме мъчат. И почти всичко яде насекоми. Дайте някаква хитринка за икономия на стръв...

Вижте профила на потребителя

Стефка


Рибарче
Рибарче
ами рядко се падат насекоми от дневни мисии и от кутии по плажа и аз си ги кътам като иска Херб Нилска Талпия да не купувам, но като се наложи ще купувам.

Вижте профила на потребителя

Sponsored content


Върнете се в началото  Съобщение [Страница 1 от 1]

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите